Tiny School - Ceremonieleider bij afscheid

Elke uitvaart is anders en geen routinewerk
14 December 2018
BEUGEN – Als ceremonieleider heeft Tiny School heel veel ervaring, maar bij en voor hem is geen enkele uitvaart hetzelfde. Ik wordt zo’n 80 à 90 keer per jaar gevraagd om voor te gaan in een afscheidsviering na overlijden, maar ik weet pas kort van te voren wanneer deze plaatsvindt.

Wanneer er iemand gestorven is neemt (meestal) een uitvaartonderneming of de naaste familie contact met mij op. Alles waar ik daar dan niet beroepsmatig mee bezig ben, laat ik voor wat het is, om alle tijd te hebben om binnen het tijdsbestek van een paar dagen een afscheid ‘in elkaar te zetten.’

In een persoonlijk gesprek met de nabestaanden wordt alles besproken wat belangrijk is voor een goed afscheid:

wie was de overledene?
wat is zijn / haar levensverhaal?
hoe nemen we afscheid?
wanneer is het afscheid?
waar vindt het plaats?
welke teksten en wie spreekt ze uit?
welke muziek, foto’s, video, etc.?
wat schrijven we op het gedachtenisprentje?

Wellicht heeft de overledene al van te voren verteld wat hij/zij wel of niet wil. Anders zijn de wensen van de nabestaanden richtinggevend. Heel veel is mogelijk.

In de dagen die volgen ontstaat een persoonlijke afscheidsviering. Omdat het altijd een andere overledene betreft en andere nabestaanden, is geen enkel afscheid hetzelfde. Ook als eerst vader gestorven is en daarna moeder, is het afscheid anders.

Inmiddels ben ik ruim 13 jaar actief als ceremonieleider en juist door deze kennis en ervaring wordt het het afscheid dat past bij de overledene en zij die achterblijven.

De regio waar ik het merendeel van mijn afscheidsdiensten verzorg is Noord Limburg, Noord Brabant en het zuidelijk deel van Gelderland. Ik ben bekend bij de meeste van de in dit gebied gevestigde uitvaartondernemingen en crematoria.

Tiny School, ceremonieleider bij afscheid

Dorpsstraat 32
5835 AH Beugen.

Telefoon : 06-36097711

E-mail : info@tinyschool.nl
Website : www.tinyschool.nl
 
Contactgegevens
Tiny School - Ceremonieleider bij afscheid
Dorpsstraat 32
5835 AH Beugen