Platform Gehandicapten Sint Anthonis

Samen voor Elkaar
2 April 2020
Samen voor Elkaar

Een slogan die we 3 jaar geleden bedachten bij het PGSA toen we notitieblokjes wilden laten bedrukken. Toen waren we overtuigd van dit belang. Nu in deze tijd is het helemaal actueel.
De huidige Corona-epidemie drukt ons met de neus op het feit dat er niks gaat boven gezondheid en tevens op het feit dat we elkaar hard nodig hebben.
Er is niet alleen aandacht voor de gezondheidsaspecten en hoe we samen deze crisis het beste het hoofd kunnen bieden maar ook voor het feit dat alle maatregelen er ook voor zorgen dat eenzaamheid op de loer ligt.
Dat geldt niet alleen voor alle ouderen onder ons maar ook voor al diegenen met een beperking.
Dat hoeft natuurlijk niet alleen een lichamelijke of zintuiglijke beperking te zijn. Er is ook een grote groep mensen met een psychische beperking. En niet iedereen kan goed omgaan met de maatregelen. Vooral als je de situatie niet kunt overzien en deze niet begrijpt geeft dit veel stress.
Voor de mantelzorgers betekent dit ook dat er een zwaar beroep op hen wordt gedaan.
Soms omdat ze niet mogen of kunnen helpen omdat veel zorgcentra geen bezoek toelaten. Erg zwaar voor je als mantelzorger als je niet datgene kunt doen waaraan zoveel behoefte is. En dat geldt ook voor degenen waarvan de partner normaal een aantal dagen naar dagbesteding gaat en waar nu de druk op de partner erg groot wordt.
Ook voor ouders valt het niet mee als je kinderen niet naar school kunnen en beperkt worden in hun mogelijkheden in de vrije tijd.
Zo loopt iedereen in deze periode tegen zaken aan. Wij roepen op tot begrip voor elkaar en kijk hoe en waar je eventueel kunt helpen. Denk ook aan mensen met een beperking in je eigen straat.
Een praatje op veilige afstand kan al veel betekenen voor iemand.
Juist nu: Samen voor Elkaar!
Contactgegevens
Platform Gehandicapten Sint Anthonis
Randweg 123
5845CX Sint Anthonis

Geadopteerd door: