woensdag 10 apr
Een lezing over Wilde Bijen door pieter van Breugel en georganiseerd door IVN de Groene Overlaat Cuijk De Kloosterhof, Grotestraat 14 5437 AS Beers
Van:
woensdag 10 apr 2024
20:00
Tot:
woensdag 10 apr 2024
22:00
De Kloosterhof, Grotestraat 14 5437 AS Beers

Een lezing over Wilde Bijen door pieter van Breugel en georganiseerd door IVN de Groene Overlaat Cuijk

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Lezing Wilde Bijen door Pieter van Breugel
De lezing wordt georganiseerd door IVN de Groene Overlaat Cuijk

In ons land komen naast de bekende honingbij, meer dan driehonderd soorten bijen voor. We noemen ze wilde bijen, omdat ze hier inheems zijn, dus “in het wild” voorkomen. De ruim twintig soorten hommels rekenen we ook tot onze wilde bijen. Zij vormen volken met vele dieren in één nest. De meeste inheemse bijen doen echter alles alleen en heten daarom solitaire bijen. Omdat ze ons niet steken en dus niet lastig zijn, zijn ze onbekend. Vele van deze soorten zijn gespecialiseerd op bepaalde planten en worden sterk bedreigd door de negatieve invloed van de mens op de flora. De diverse soorten zijn vaak genoemd naar hun uiterlijk of hun gedrag. Zo kunt u onder meer aantreffen: zandbijen, koekoeksbijen, metselbijen, maskerbijen, behangersbijen, wolbijen, bloedbijen en zijdebijen.

Pieter van Breugel uit Veghel houdt zich al jaren bezig met het bestuderen van deze dieren en het aanbieden van nestgelegenheid en is auteur van enkele boeken over wilde bijen. Uit zijn eigen ervaring puttend en aan de hand van werkelijk unieke opnames, zal hij u een wonderlijke insectenwereld voortoveren, die u onmiddellijk zal verleiden om meer en beter te gaan kijken. Door zijn enthousiaste verhaal zult u geïnspireerd en rijker huiswaarts keren in het besef dat ook in uw directe omgeving juweeltjes van dieren een wonderlijk leven leiden. Laat u deze kans om unieke beelden te zien dus niet ontgaan.

De lezing is op woensdag 10 april in de Kloosterhof, Grotestraat 14 in Beers en begint om 20.00 uur.
De entree bedraagt € 3,00, graag contant te voldoen. Koffie, thee en koekjes zijn inbegrepen in de entreeprijs.
Kom je naar deze lezing? Meld je dan aan via: lezingen@ivn-cuijk.nl.


Bekijk op kaart