Platform Gehandicapten Sint Anthonis

Nieuwbouw Huisartsenpraktijk Wanroij nu al door PGSA getoetst.
2 Februari 2020
In Wanroij start zeer binnenkort de nieuw gebouwde Huisartsenpraktijk Wanroij. Het Platform Gehandicapten Sint Anthonis was al tijdens de bouw betrokken om mee te kijken en te adviseren over de toegankelijkheids- en bruikbaarheidseisen van dit gebouw. Erg fijn om al in een vroeg stadium gevraagd te worden want dan kun je voorkomen dat er later dure aanpassingen nodig zijn.
De vertegenwoordigers van het PGSA maakten kennis met zeer betrokken initiatiefnemers die zich erg goed verdiept hadden in de eisen en wensen voor een dergelijk gebouw.
De initiatiefnemers dragen hiermee enorm bij aan de leefbaarheid van het dorp Wanroij en omgeving. Een moderne Huisartsenpraktijk in het dorp waar ook ruimte is voor de assistenten, praktijkondersteuners en apotheek.
Helaas is het niet gelukt om meerdere disciplines op één plek onder te brengen. Dat was wel een grote wens van de initiatiefnemers. Dan had Wanroij een echt gezondheidscentrum gehad en was men echt helemaal klaar geweest voor de toekomst.
De vertegenwoordigers van het PGSA constateerden met voldoening dat aan alle aspecten van toegankelijkheid was gedacht: ruime opzet, schuifdeuren bij de ingang, toilet voor minder-validen enz. enz.
Voor diegenen die de oude praktijk kennen en hier straks gebruik van gaan maken een enorme sprong voorwaarts. Dit geldt voor de huisartsen en het overige personeel maar zeker ook voor degenen die straks deze praktijk gaan bezoeken. En zeker voor de mindervaliden is het een grote vooruitgang.
De uitreiking van de Toegankelijkheidssticker was dan ook vanzelfsprekend. De initiatiefnemers mogen terecht trots zijn op dit prachtige gebouw. En ongetwijfeld zullen heel veel Wanroijse mensen dit straks ook zijn.
Contactgegevens
Platform Gehandicapten Sint Anthonis
Randweg 123
5845CX Sint Anthonis

Geadopteerd door: