Platform Gehandicapten Sint Anthonis

Iedereen is welkom bij snackbar ‘t Hapje
7 Februari 2019
Deze week werd door het Platform Gehandicapten Sint Anthonis (PGSA) de Toegankelijkheidssticker uitgereikt aan Snackbar ’t Hapje in Wanroij.
Snackbar “t Hapje is al jarenlang bekend in Wanroij en omstreken als de plek waar je moet zijn voor een heerlijke snack, een frietje of een heerlijk schotel.
Je vindt deze snackbar aan de Molenstraat nr. 1 in Wanroij.
Onlangs heeft ’t Hapje een flinke facelift /verbouwing ondergaan. Alles ziet er nu weer modern en eigentijds uit. Belangrijk voor het PGSA echter is het feit dat de uitbater van ’t Hapje ook goed gekeken heeft naar de bereikbaarheid en toegankelijkheid voor mensen met een beperking.
Zo is er onder andere een hellingbaan gerealiseerd, voor de ingang is een oplopend vlak gecreëerd zodat er nauwelijks nog een drempel is en is de ingang zelf breder gemaakt.
Ook binnen is voor mensen met een rolstoel ruime manoeuvreer-ruimte.
Deze aanpassingen zijn niet alleen voor mensen met een rolstoel of rollator prettig maar ook bv voor diegene die een kinderwagen gebruikt.
Voordat de verbouwing van start ging was er een schouw door enkele leden van de commissie Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid en uitgankelijkheid van het Platform Gehandicapten Sint Anthonis. Samen met Robert, de eigenaar hebben ze de plannen doorgesproken.
Onderwerpen die aan de orde kwamen: zo veel mogelijk drempelloos, brede deuren, goede verlichting maar ook functionele en praktische inrichting en voldoende beweegruimte. Hiernaast werd gekeken naar veiligheidsaspecten zoals nooduitgangen, noodverlichting etc. En ook of er dichtbij de ingang geparkeerd kan worden.
Nu de verbouwing achter de rug is kwam de commissie terug voor een tweede schouw. Zij constateerde dat dit nu een snackbar is waar iedereen terecht kan.
De welverdiende toegankelijkheidssticker bij de ingangsdeur laat zien dat bij ’t Hapje iedereen welkom is .
Contactgegevens
Platform Gehandicapten Sint Anthonis
Randweg 123
5845CX Sint Anthonis

Geadopteerd door: