Platform Gehandicapten Sint Anthonis

Iedereen doet mee !
27 September 2020
Van 5 tot en met 9 oktober aanstaande is het de Nationale week van de Toegankelijkheid. PGSA, het platform voor mensen met een beperking in de gemeente Sint Anthonis heeft tijdens deze week diverse acties die in het teken staan van “ Iedereen doet mee “. Iedereen, dus ook mensen met een beperking, moet zoveel mogelijk mee kunnen doen in de lokale samenleving. Dat betekent dat er soms speciale voorzieningen nodig zijn maar soms ook alleen maar wat extra geduld of begrip. Gewoon waar dat kan en bijzonder waar nodig.
Iedereen wil toch gewoon mee kunnen doen!
PGSA werkt hierbij nauw samen met de gemeentelijke werkgroep “Bij ons doet iedereen mee”. De acties in de week van de toegankelijkheid zijn vooral gericht op bewustwording. Bijna iedereen kent wel een dorpsgenoot die een lichamelijke, psychische of zintuiglijke beperking heeft. En bedenk: het kan ook jou overkomen.
Wat is er nodig om mee te kunnen doen ?
We roepen iedereen op om mee te denken en met suggesties te komen voor verbeteringen. De acties in de week van de toegankelijkheid zijn met name hierop gericht. Maandag 5 oktober wordt het startschot gegeven door wethouder Rob Poel. In de week worden door leden van het PGSA o.a. scholen, zorgcentra en winkels bezocht.
Op onze website www.pgsa.nl vind je meer informatie over de Week van de Toegankelijkheid en over het PGSA.
Contactgegevens
Platform Gehandicapten Sint Anthonis
Randweg 123
5845CX Sint Anthonis

Geadopteerd door: