13 dec, 10:17
2015
Vakredactie
Verzorging
Vincent Maassen

Training Mindfulness

Binnen Advies & BewegingsCentrum Maassen is ook gevestigd de psychologenpraktijk Timbre. Zij bieden de mogelijkheid om de training Mindfulness te volgen.

Wat is Mindfulness Mindfulness staat voor een aandachtige houding in het leven. De aandachtstraining blijkt een goed middel te zijn om weer zelf invloed te hebben op jouw energie en levenslust. Mindfulness leert je hoe je rust en helderheid kunt opzoeken in jezelf. Ook als het leven (soms) tegenzit, geeft Mindfulness je de vrijheid om hier op een andere manier mee om te gaan. Je wordt je bewuster van jouw gedachten, je lichaam en de omgeving.

De training zoals wij die aanbieden is gebaseerd op MBSR: dat staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. Deze training is effectief gebleken bij de begeleiding van depressie, angststoornissen en diverse fysieke klachten. Dit is dan ook de reden dat deze training steeds vaker wordt aangeboden in de geestelijke gezondheidszorg.

Voor wie Deze training is geschikt voor iedereen die wil leren om te gaan met stress, of minder geleefd wil worden door ziekte, pijn of vermoeidheid.

De meeste mensen noemen als resultaat van deze training: • een verbetering van hun levenskwaliteit • een afname van hun lichamelijke en psychologische klachte • een positiever beeld van zichzelf en van hun omgeving • het herkennen van en anders omgaan met ondermijnende gedachten en patronen • effectiever kunnen omgaan met stressvolle situaties.

Programma De training bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. In die bijeenkomsten zullen specifieke themas aan bod komen. Het meeste voordeel heeft u als u tussen de trainingsbijeenkomsten bewust met het geleerde aan de slag gaat. De training wordt in aangepaste vorm tevens aangeboden aan groepen mensen met specifieke klachten.

Kosten In de meeste gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de kosten voor een groot deel. Informeer hierover bij uw zorgverzekering.

Oncologie Groep In de begeleidingsgroep voor patiënten met kanker, die gegeven wordt in samenwerking met de praktijk voor Fysiotherapie Maassen, wordt onder andere gewerkt met de visie van Trish Bartley ( auteur van het boek "mindfulness based cognitive therapy for cancer: gently turning towards"). Deze auteur heeft veel onderzoek gedaan naar de problematiek die gepaard gaat met het lijden aan deze aandoening en zij heeft ruime ervaring in de begeleiding van groepen mensen met kanker.

Het is bekend dat mensen die leiden aan kanker een grotere kans hebben om psychische klachten te ontwikkelen. Ook overmatige vermoeidheid komt vaak voor. Reden om extra psychologische ondersteuning te bieden.

Benodigdheden Als u naar de training komt trek dan makkelijk zittende kleding aan. Tijdens de eerste bijeenkomst worden een werkboek en een aantal cds uitgereikt. Hiermee kunt u ook thuis aan de slag.

Wie geeft de training De training wordt gegeven door Leon Timmermans. Leon is werkzaam is Mindfulness trainer en GZ psycholoog. Hij is tevens geschoold in Chinese geneeskunde. Hij heeft uitgebreide ervaring in psychologische begeleiding van mensen met (onbegrepen) somatische aandoeningen.

Voor nadere informatie kunt u contact met Advies & BewegingsCentrum Maassen of met Timbre Psychologenpraktijk :

Telefoon: 0485-523300 (ABCMaassen) of 573050 (Timbre Psychologen) Email: Mindfulness@timbrepsychologenpraktijk.nl