Dementie vriendelijke gemeente Sint Anthonis

Dementievriendelijke erkenning voor Dagbesteding De Koffiepot
7 December 2018
Dementie is een groeiend probleem in de samenleving. Steeds meer mensen en organisaties krijgen ermee te maken. Hoe kan een organisatie op een goede manier omgaan met mensen met dementie? De dementievriendelijke sticker is een erkenning voor ondernemers die daar succesvol in zijn. Dagbesteding De Koffiepot heeft op donderdag 6 december de dementievriendelijke sticker in ontvangst genomen. De dagbesteding in Wanroij wordt nu officieel erkend als dementievriendelijke organisatie.

In de gemeente Sint Anthonis is dementie een thema dat veel aandacht krijgt. De werkgroep Dementievriendelijke Gemeenschap (DVG) organiseerde onlangs een informatiebijeenkomst voor bestuurders van verenigingen, stichtingen en andere belangstellenden. Het streven is dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zo volwaardig mogelijk kunnen deelnemen aan de gemeenschap en zo lang mogelijk actief kunnen zijn binnen een vereniging.
Er zijn scholingsmogelijkheden om met dementie om te leren gaan. Meer informatie daarover is verkrijgbaar via www.samendementievriendelijk.nl of per mail, via dementievriendelijk@sintanthonis.nl.

De gemeente Sint Anthonis en de werkgroep Dementievriendelijke Gemeenschap feliciteren Dagbesteding De Koffiepot met deze prestatie.

» Ga naar de link
 
Contactgegevens
Dementie vriendelijke gemeente Sint Anthonis
Brink 3
5845 BH Sint Anthonis

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid