woensdag 21 okt
Paddenstoelenwandeling met gidsen IVN De Groene Overlaat Cuijk Beers
Van:
woensdag 21 okt 2020
14:00
Tot:
woensdag 21 okt 2020
16:00
Beers

Paddenstoelenwandeling met gidsen IVN De Groene Overlaat Cuijk

Op woensdag 21 oktober organiseert IVN De Groene Overlaat Cuijk een paddenstoelenexcursie. We verzamelen om 14.00 uur bij De Barendonk, Millseweg 13, 5437 NB Beers.
Samen met jullie gaan we op zoek naar paddenstoelen op de Barendonk. Vooral in de herfst zijn ze volop aanwezig op dit landgoed. Ze staan tussen het gras in de berm, groeien op een oude boomstronk of verschuilen zich onder afgevallen boombladeren. Je vindt ze in alle vormen, kleuren en maten. Ze zijn belangrijk in ons ecosysteem als opruimers. Natuurlijk hopen we de Vliegenzwam te zien, rood met witte stippen, voor iedereen de echte paddenstoel. Maar er zijn er zoveel meer met de raarste namen. Wat dacht je van de Rode koolzwam, Eekhoorntjesbrood of de Reuzenbovist. We gaan het zien. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage stellen we op prijs.
Aanvulling i.v.m. Corona:
In verband met maatregelen om te voorkomen dat het Coronavirus zich verspreidt is het aantal deelnemers aan deze wandeling beperkt en moet je je vooraf aanmelden. Dat kan tot en met zondag 18 oktober op onderstaand e-mailadres:
natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl
Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk de maandag daarna bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen. Wil je meer info? Bel dan 06-14641745


Bekijk op kaart