zondag 11 dec
IVN de Groene Overlaat Cuijk organiseert op 11 december 2022 een vogelexcursie rond de Kraaijenbergse Plassen in Beers.
Van:
zondag 11 dec 2022
10:00
Tot:
zondag 11 dec 2022
12:00

IVN de Groene Overlaat Cuijk organiseert op 11 december 2022 een vogelexcursie rond de Kraaijenbergse Plassen in Beers.

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Vogelexcursie Kraaijenbergse Plassen
Wil jij weten welke vogels er in deze tijd van het jaar op de Kraaijenbergse Plassen te zien zijn? Ga dan op zondag 11 december 2022 met IVN De Groene Overlaat mee met een vogelexcursie rond de Kraaijenbergse Plassen.

Wat kunt u tijdens de excursie verwachten?
Jaarrond zijn de Kraaijenbergse Plassen een uitstekend leefgebied voor standvogels maar in deze tijd van het jaar verblijven er ook overwinterraars zoals, de Grote Zaagbek met zijn lange dunne snavel of de vele ganzen, waaronder Toendrarietgans. Misschien zien we het fel blauw-oranje gekleurde IJsvogeltje in zijn snelle rechte vlucht over het wateroppervlak scheren. Of de Slechtvalk die verblijft in een nestkast in een van de hoogspanningsmasten. Je weet het nooit, laat je maar verrassen.
Excursieleider Louis Geraets is een vogelkenner bij uitstek en laat mogelijk een nieuwe wereld voor je opengaan.

De Kraaijenbergse Plassen
Dit uitgestrekt plassengebied in de gemeente Land van Cuijk bestaat uit ruim 475 hectare water, omzoomd door 200 hectare oevers die zijn ingericht als natuurgebied.
Voorheen werd de grond gebruikt voor agrarische doeleinden maar in de periode van 1968 tot 2014 zijn er door zandwinning plassen ontstaan die door natuurbeleid veranderd zijn in een natuurgebied dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld als toeristische trekpleister én leefgebied voor vogels. Al fietsend wordt naar meerdere vogelrijke plekken gereden om zo een groot gedeelte van de Kraaijenbergse plassen te kunnen bereiken.

Praktische informatie
- De route wordt per fiets afgelegd. Je dient zelf een fiets mee te brengen.
- Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is, is aanmelden verplicht. Dit kan tot en met woensdag 7 december op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl
- Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk donderdag 8 december bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen. In dit bericht wordt ook het verzamelpunt bekend gemaakt. Van daaruit gaan we per fiets verder.
- Heb je een verrekijker, breng hem zeker mee. Zo niet, dan heeft IVN De Groene Overlaat er voor deze excursie enkele te leen.
- Deelnemen aan de excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.
- Voor meer informatie bel 06-14641745.